Back to Back Challenge (Ze zad na záda)

04.07.2010 12:59

GRATULUJEME!

GRATULUJEME!

Našim týmům, které se již potřetí zúčastnily světové soutěže Back to Back Challenge (Ze zad na záda) a umístily se na 2. a 6. místě na světě (z celkového počtu 13 zúčastněných družstev) a opět získaly 1. a 2. místo v Evropě!
Tým č.1 ve složení Karel Švarc - střihač, Tereza Havrdová, Jana Kiedroňová, Daniela Linhartová, Alena Rádlová, Ines Šťovíčková, Jana Stupková a Anna Tůmová dosáhl času 6 hodin, 52 minut a 10 sekund, to je nový český rekord a druhý nejlepší letošní světový čas! Tým byl překonán jen družstvem z kanadského Toronta, které letos vytvořilo nový kanadský rekord. Překonal i japonský tým, který je držitelem japonského rekordu z roku 2006.
Tým č.2 ve složení Milan Slunečko - střihač, Pavel Klevcov, Jitka Knězů, Daniela Linhartová ml., Miroslava Marešová, Jana Stupková ml., Eva Uxová a Iveta Zastoupilová získal čas 7 hodin, 44 minut a 13 sekund a pouhých 13 sekund jej dělilo od 5. místa, které obsadilo družstvo z australského Nového jižního Walesu. Dosažený čas je o 29 minut lepší než africký rekord.
Oba týmy dosáhly o téměř dvě hodiny lepšího času než v roce 2008.

Soutěž se konala v sobotu 12. června 2010 se v rámci pelhřimovského festivalu Pelhřimov - město rekordů.